Sahabat Sejati

Thursday, 24 November 2016

Himpunan Solidariti Ummah (Isu Rohingya, Syria & Sekatan Mesir ke Gaza)


HIMPUNAN SOLIDARITI UMMAH (Isu Rohingya, Syria & Sekatan Mesir ke Gaza)
26 November 2016 / Sabtu (1.00pm - 4.30pm)
PERKARANGAN MASJID NEGARA KUALA LUMPUR
SEMUA DIJEMPUT HADIR


Doa Qunut Nazilah untuk saudara kita, etnik Rohingya Myanmar 

 اَللَّهُمَّ أَعِزَّ الإسْلَامَ وَالْمُسلمين، وَأَذِلَّ الشِّرْكَ وَالْمُشْرِكِيْنَ، وَدَمِّرْ أَعْدَاءَكَ أَعْدَاءَ الدِّيْن، اَللَّهُمَّ أَهْلِكِ الْكَفَرَةَ وَالطُّغَاةَ وَالظَّالِمِيْنَ، اَلَّذِيْنَ يُقَاتِلُوْنَ إِخْوَانَنَا اْلمُسْلِمِيْنَ فِيْ رَاخِينْ، اللَّهُمَّ عَلَيْكَ بِمِيَانْمَارْ وَمَنْ وَالَاهُمْ، اللَّهُمَّ عَلَيْكَ بِمِيَانْمَار وَمَنْ وَالَاهُمْ ، اللَّهُمَّ عَلَيْكَ بِمِيَانْمَارْ وَمَنْ وَالَاهُمْ.


 اَللَّهُمَّ اِنَّنَا نَجْعَلُكَ فى نُحُورِهِمْ و نَعُوذُ بِكَ مِنْ شُرُورِهِم، اَللَّهُمَّ بَدِّدْ شَمْلَهُمْ وَ فَرِّقْ جَمْعَهُمْ وَشَتِّتْ كَلِمَتَهُمْ وَزَلْزِلْ أَقْدَامَهُمْ، يَا قَهَّار، يَا جَبَّار، يَا مُنْتَقِم، يَا الله، يَا الله، يَا الله.

 اَللَّهُمَّ أَنْجِ الْمُسْلِمِيْنَ فِيْ رَاخِينْ، اَللَّهُمَّ أَنْجِ الْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ فِيْ رَاخِينْ، اَللَّهُمَّ أَنْجِ الْمُسْلِمِيْن فِيْ كُلِّ مَكَان. رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنْ الْخَاسِرِينَ

"Ya Allah muliakanlah Islam dan kaum muslimin, dan hinakanlah kesyirikan dan kaum musyrik, Ya Allah hancurkan musuh-musuhMu yang merupakan musuh-musuh agamaMu (Islam), Ya Allah binasakanlah kekufuran, toghut dan orang-orang yang zalim yang membunuh saudara-saudara semuslim kami di Rakhine. Ya Allah kenakan balasan ke atas Myanmar dan sesiapa yang berwalikan mereka, Ya Allah kenakan balasan ke atas Myanmar dan sesiapa yang berwalikan mereka, Ya Allah kenakan balasan ke atas Myanmar dan sesiapa yang berwalikan mereka. 

Ya Allah kami jadikan Engkau di hadapan mereka dan kami berlindung denganMu dari kejahatan-kejahatan mereka. Ya Allah cerai-beraikan kekuatan mereka, pecah-belahkan kesatuan mereka, selerakkanlah kalimah mereka, dan goncangkan kedudukan mereka, Wahai Tuhan Yang Maha Gagah, wahai Tuhan Yang Maha Keras, wahai Tuhan Yang Maha Membalas, Ya Allah, Ya Allah, Ya Allah. Ya Allah, selamatkanlah kaum muslimin di Rakhine, 

Ya Allah selamatkanlah kaum mukminin yang lemah di Rakhine. Ya Allah selamatkanlah kaum muslimin di semua tempat. Wahai Tuhan kami sesungguhnya kami telah menzalimi diri kami sendiri, jika Engkau tidak mengampunkan kami dan mengasihani kami, sudah pasti kami akan tergolong dari kalangan orang-orang yang rugi.” 

#sama2doakanrohingya

0 comments:

Post a Comment