Sahabat Sejati

Monday, 27 September 2010

Jambori Amal Indera Mahkota ke - 2

Alhamdulillah, demikianlah selayaknya pujian saya panjatkan pada Ilahi di atas kasih sayang dan belas kasihan-Nya. Walaupun dalam serba kekurangan pada awalnya, tetapi dengan pertolongan Yang Maha Kasih, jambori ini dipermudahkan dan dapat diadakan mengikut jadual.

Mudah-mudahan segala apa yang dilakukan ini mendapat perhatian dan ganjaran pahala dari-Nya. Sesungguhnya dunia ini adalah medan bercucuk-tanam untuk mendapat tuaian di sana nanti. Kepada-Nya kami harapkan...


Banner Jambori Amal Kawasan IM kali ke 2.Ceramah motivasi oleh YM Cikgu Raja Ismail Raja Shahdan atau lebih dikenali dengan panggilan 'Pak Engku'. Beliau adalah pengerusi rumah anak-anak yatim Tengku Ampuan Fatimah di Kuantan, cukup terhibur dengan penyampaiannya.

Elhamdulillah. Sarapan pagi bersama Ustaz Suhaimi Saad, KP DPP Pahang. Juga bersama saudara Anuar.

Riadhah pagi yang dipimpin oleh abuikhwan.

Ini pula saudara Aidil Firdauz sedang menunjukkan demonstrasi kawad kepada adik-adik pelajar. Beliau juga bertanggungjawab dalam hal-hal keselamatan.

Tazkirah di mana-mana. Ustaz Hasan Azhari sedang menyampaikan tazkirah ringkas di perkarangan rumahnya. Beliau adalah mudir pondok as-Salikin, Beserah.

Di antara tenaga yang menggerakkan jambori kali ini. Terima kasih di atas sumbangan tenaga, masa dan sebagainya yang tak mampu disebutkan.

Latihan menggunakan alat pemadam api. Satu pelajaran dan pengalaman yang amat berguna kepada mereka.


Bergambar sebelum masing-masing pulang menuju destinasi.
Semoga bertemu di jambori yang akan datang....

0 comments:

Post a Comment