Sahabat Sejati

Saturday, 9 December 2017

Yayasan Amal Malaysia Cawangan Pahang: Program BTS di Temerloh

Seharian saya dan beberapa rakan berada di daerah Temerloh. Jam 9 pagi diiringi cuaca mendung, kami bergerak dari Kuantan melalui LPT1. Alhamdulillah, kenderaan bergerak lancar menuju destinasi. Manakala sahabat-sahabat dari Maran menunggu di sana. 

Hari ini Yayasan Amal Malaysia Cawangan Pahang (YAMCP) mengadakan program 'Back To School' (BTS), iaitu meraikan anak-anak yatim serta berpendapatan rendah membeli peralatan sekolah. Program BTS ini adalah di antara program kebajikan yang diadakan saban tahun.  

Objektif utama program ini bertujuan membantu meringankan beban golongan memerlukan dalam membuat persediaan untuk membolehkan anak-anak mereka meneruskan sesi persekolahan dengan kelengkapan persekolahan yang mencukupi.

Usai urusan memilih dan membeli kelengkapan persekolahan, mereka semua diraikan pula dengan jamuan ringan di arked makanan yang berhampiran. Senang sekali melihat kegembiraan yang terpamer di rona wajah masing-masing.

Mudah-mudahan pemberian yang sedikit ini dapat meringankan beban mereka, serta tidak lupa ucapan terima kasih kepada para dermawan yang menyumbang. Jazakallahu khairan jaza'.
  
 Beberapa foto program BTS petang tadi:

0 comments:

Post a Comment