Sahabat Sejati

Thursday, 20 August 2015

Myvi celup tepung, perrgh!

Kuliah maghrib UAI yang menyentuh tentang keajaiban yang ada di bumi lestari Kuantan...Mungkin seperti ini, tetapi ini viva celup tepung. Keajaiban yang ada di bumi lestari Kuantan. (sumber foto: fb GERAM)


Ini juga di bumi lestari Kuantan, tetapi bukan viva celup tepung. Katanya kapal angkasa yang akan berlepas ke Marikh nanti, bakal angkasawan sedang memandu uji. (sumber foto: fb GERAM)


Ayuh, warga Kuantan!

10 comments:

iryanty ahamad said...

asalamualaikum saudara...moga ada jalan penyelesaian ..amin

jom jaga bumi

Cik Yaya said...

as'salam...
himpunan geram?
utk pe tu ye... =)

Nazihah@Jiha said...

adadaa sampai bgtu sekali huhu

abuikhwan said...

Salam Yan,
Doakanlah usaha kami mendapat kejayaan, aminn.

abuikhwan said...

Cik Yaya,
Himpunan Geram adalah satu perhimpunan untuk membantah pencemaran perlombongan bauksit di Kuantan. Kami sebenarnya tidak sekali-kali membantah aktiviti perlombongan tersebut tetapi membantah pencemaran akibat daripada aktiviti perlombongan tersebut. Sudah banyak usaha dilakukan termasuk dialog, serahan memorandum, sidang akhbar, perjumpaan dengan MB, pengusaha bauksit,wakil masyarakat dan sebagainya tetapi tiada apa-apa perubahan malahan semakin bertambah teruk. Maka, himpunan ini adalah salah satu jalan agar pihak yang berkenaan membuka mata seluas-luasnya akan kepentingan rakyat..

abuikhwan said...

Nazihah@Jiha,
Betul, malahan lebih teruk lagi...doakan kami.

Kakzakie said...

Bawa kereta tu kat rumah pemimpin yg kata tak jadi masalah sebaliknya katanya meningkatkan ekonomi rakyat. Ekonomi rakyat ke ekonomi poket mereka agak-agak? Memang patut pun "GERAM" ni dibuat.

paridah said...

ASSALAM...MEMANG GERAM DIBUATNYA...SEMOGA GERAM MEMBANTU UNTUK MENGURANGKAN KESURAMAN ALAM SEKITAR SGT TERCEMAR KINI...KASIHAN KUANTAN YANG INDAH DISELAPUTI DEBUMERAH..

abuikhwan said...

Salam kakzakie,
Begitulah keadaannya..yang menanggung akibat adalah rakyat marhaen seperti kami...

abuikhwan said...

salam kak paridah,
kami harapkan demikian...semoga semuanya dipermudahkan...insya-Allah

Post a Comment