Sahabat Sejati

Monday, 3 July 2017

Pemilik Cintaku Setelah Allah & RasulKisah yang ditulis ini bertujuan untuk menyerlahkan sesusuk peribadi suami yang boleh dicontohi dengan watak Dr. Muslih. Ia digarap dalam bentuk bingkisan hati oleh watak isterinya, Qani`ah. Semoga, ia berguna kepada pembaca untuk mendapatkan panduan yang praktikal dalam membangunkan sebuah keluarga yang barakah.

Tajuk : Pemilik Cintaku Setelah Allah & Rasul
Penulis : Fatimah Syarha Mohd Nordin
Penerbit : Telaga Biru Sdn Bhd
M/S : 91
Harga : SM 12.00/SS 14.00

Bingkisan Qani`ah buat suaminya ini ingin dikongsi denganmu...

BUAT ADIK-ADIK REMAJA yang baru nak mengenali cinta, ketahuilah bingkisan ini ingin membenihkan sebuah impian padamu agar memelihara kesucian cinta yang kerap teruji di alam remaja, dengarilah pesanku, cintailah Allah, nescaya cinta pasangan soleh turut kau miliki.

BUAT BAKAL PENGANTIN-PENGANTIN BARU, ketahuilah bingkisan ini ingin memberikan gambaran kepadamu tentang hari-hari awal pernikahan supaya kau lebih bersedia membuat persiapan.

BUAT PENGANTIN BARU, ketahuilah bingkisan ini ingin membuktikan kepadamu bahawa kebahagian itu bermula apabila kau menjaga keberkatan pertunanganmu.

BUAT PARA SUAMI, ketahuilah bingkisan ini menyingkap tip untuk memenangi hati isterimu.

BUAT PARA ISTERI, ketahuilah bingkisan ini akan memotivasikan suamimu untuk lebih kreatif dalam membahagiakanmu dan mencuit kebijaksanaanmu untuk membahagiakannya.

BUAT IBUBAPA, ketahuilah bingkisan ini berguna untuk menyemarakkan cintamu di alam rumah tangga dan berguna untuk anak-anakmu membina paradigma baru agar tak tertipu mengejar cinta sebelum kahwin.

Pemilik Cintaku Setelah Allah & Rasul terbahagi kepada beberapa bab:

Bab 1: Tiada Cinta
Bab 2: Mengikat janji
Bab 3: Diari Cinta Pengantin Baru
Bab 4: Halakah Cinta Keluarga
Bab 5: Perencah Bismillah
Bab 6: Menikmati Cinta Halalmu
Bab 7: Tip memiliki Syurga Dunia
Bab 8: Bercinta lagi di Syurga

Bacalah dengan menyebut nama Tuhanmu!

5 comments:

najihatussolehah said...

ske buku nih...

abuikhwan said...

memang bagus, mesti dapatkannya...

Raihanah Ahmad said...

mesti dapatkan buku ni

paridah said...

Assalam ustaz moga sht sjhtra sekeluarga..pandai ustaz tls resensi buku dgn menarik sekali. Patut dapatkan buku ni n membacanya

E'in said...

bagus buku nie.. isi dalam tu..

Post a Comment